Deze site wordt binnenkort geheel vernieuwd!

De Ontmoeting op 'De Mollenhof' in Oeken:

Een prachtige kleinschalige inloop-locatie in het buitengebied. En tevens een erkende 'Algemene Voorziening' van de gemeente Brummen. Samen zijn, een luisterend oor, genieten in en met de natuur, participeren en talenten ontplooien. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden op het gebied van zorg met indicatie en voor PGB clienten. Vaak ook ter ondersteuning van mantelzorgers. Er zijn mogelijkheden voor het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

HERFSTVAKANTIE: de Algemene Voorziening is dicht van maandag 22 oktober t/m vrijdag 26 oktober

Nadat we de afgelopen weken met elkaar nog volop hebben kunnen genieten van het nazomerweer en veel buiten konden zijn en doen, is het nu tijd om even rustig aan te doen. De herfst kondigt zich aan en herinnert ons eraan dat het tijd is om los te laten en op te ruimen. We geven daar gehoor aan: Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 26 oktober is de Algemene Voorziening / Vrije Inloop van de Mollenhof gesloten. Vanaf maandag 29 oktober 13.30 uur staat de poort weer wagenwijd open en is iedereen weer van harte welkom in en om de Ontmoeting.

Nieuwe Openingstijden

Voortaan zijn we 7 dagdelen open. U bent welkom op maandagmiddag en woensdagmiddag van 13:30 tot 17:00, vrijdagmorgen van 09:30 tot 13:00 en donderdag de hele dag: 09:30 tot 16:30 uur. Let op: op dinsdagen is er geen vrije inloop: deze dag is gereserveerd voor mensen met een indicatie van 09:30 tot 16:30 uur.

Activiteiten

Ons wekelijkse programma:

Elk dagdeel dat we zijn geopend staat in het teken van: creativiteit, spel, handwerk en/of tuinieren, etc. Bezoekers dragen zelf ook ideeen aan. Het is een ruim kader en natuurlijk kijken wij daarbij ook naar ieders belangstelling en voorkeur. Voor de komende tijd hebben we de volgende activiteiten gepland:

Zomer Buurtmarkt 2018

Zondag 26 aug 2018 hadden we weer onze jaarlijkse Zomer Buurtmarkt. Dit na 2 succesvolle eerdere markten in 2017 en 2016. Klik hier voor 'oude' foto's en een recentie: Zomer Buurtmarkt 2016. Foto's van 2017 en 2018 zijn op onze Facebookpagina te vinden.

De Ontmoeting

De Ontmoeting is sinds oktober 2015 geopend. Bijgaande flyer geeft compact weer wat de Ontmoeting voor u kan betekenen. Deze kunt u afdrukken, bijvoorbeeld voor een familielid. Mollenhof Flyer (PDF)

Stichting

Sinds januari 2016 is Stichting De Mollenhof een feit! Onze stichting heeft ten doel het verhogen van de kwaliteit van leven. Door het bieden van een ontmoetingsplek en rustplek in de natuur. Mensen die (tijdelijk) vastlopen, mantelzorgers met of zonder partner (die zorg nodig heeft) zijn welkom! Maar ook iedereen die even een praatje wil maken, koffie wil drinken, creatief bezig wil zijn of lekker in de tuin wil werken. Wat De Mollenhof wil uitdragen is: laagdrempeligheid, kleinschaligheid, ontzorging, veilige plek en persoonlijke benadering. Om dit doel te bereiken hoopt de stichting financiele middelen te verwerven via o.a. subsidies, donaties en schenkingen. Meer over onze Stichting (PDF). Ons eerste jaarverslag is hier beschikbaar.

Facebook

U vindt ons ook op Facebook: www.facebook.com/mollenhofoeken

Ondersteuning

Stichting De Mollenhof wordt gesteund door:

   

Onze Gemeente Brummen. Brummen ondersteunt ons met subsidie voor onze 'Algemene Voorziening' zodat we 5 dagdelen in de week geopend kunnen zijn voor vrije inloop. In voorjaar van 2017 hebben we een poel laten graven. Ook deze poel is mede dankzij een subsidie van NatuurBewustBrummen mogelijk geworden.

Het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds heeft een donatie gegeven voor zitbankjes en verhoogde moesbakken. Deze zijn in juni 2016 geleverd.

Leefbaarheid Gelderland. Van de provincie kregen we in Oktober 2017 een subsidie toegekend als 75%-bijdrage voor de aanschaf van een 'buitenkeuken op wielen' (zodat we vanaf 11 December 2017 voortaan op sommige dagen samen met bezoekers kunnen koken of een lunch kunnen samenstellen), de aanleg van een Jeu-de-boules-baan (in 2018) en materiaal voor het opknappen van een kas (in 2018).

Stichting Landschapsbeheer Gelderland. SLG ondersteunt ons met een subsidie voor een landschapsplan en aanplant.

Samenwerking met HABITAT LEKKER LEVEN

Erg blij zijn wij met de samenwerkingsovereenkomst die wij in juli 2016 hebben afgesloten met Habitat Lekker Leven. Via deze samenwerking gaan wij mensen met een indicatie ontvangen en professioneel begeleiden. Nog dit jaar gaan wij mensen uit deze doelgroep ontvangen. Habitat heeft zorg-contracten afgesloten met 8 gemeenten in onze regio. Ze hebben dus veel ervaring op dit vlak. Meer over Habitat Lekker Leven kunt u vinden op hun site: www.habitatlekkerleven.nl

Klachten regeling en bemiddeling

Het team van De Mollenhof probeert haar werk zo goed mogelijk te verrichten. Heeft u een klacht of bent u ontevreden bespreek dit met de directe zorgverlener. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u gebruik maken van onze 'Klachtenregeling Mollenhof / Buitenplaats De Poel'. Deze is onder gebracht bij de 'Onafhankelijke Klachtencommissie', p/a Adviespunt Zorgbelang, Postbus 5310, 6802 EH Arnhem. E-mail adviespunt@zorgbelanggelderland.nl, telefoon 026-2020625.

Sfeerimpressie

Ontmoeten

Op een unieke plek in de natuur. Er zijn her en der zitjes waar de bezoekers van de Mollenhof kunnen genieten van de rust en het uitzicht.

Rustplekje

Met prachtig uitzicht op de poel en de schapen.

Vrijwilligers

Op de Mollenhof zijn ook vrijwilligers actief: als hulp bij de Ontmoeting of buiten in de tuin. Ook zijn er altijd wel klusjes beschikbaar (zoals houthakken, timmeren, schilderen, ...).