Advanced MRP planningtool

    

Voorraadplanning & Productieplan-simulatie

Een planningtool voor het berekenen van optimale bestelmomenten, signaleren van voorraadissues en productieplan-simulatie.

Voorraadplanning- en ordertool

De MRP planningtool genereert automatisch voor alle componenten toekomstige ordervoorstellen op basis van een actuele productieforecast, huidige voorraden en BOM bestanden (uit SAP). Er wordt rekening gehouden met leadtime-gegevens, ‘call off’ voorraden (in magazijnen ‘elders’) en veiligheids voorraden. De ordervoorstellen kunnen worden gemuteerd waarna er na wens automatisch fax-orderformulieren worden aangemaakt. De tool signaleert tevens te late leveringen en bevat allerlei zoek-, sorteer- en filterfuncties.

Productieplan simulatie

De gebruiker beschikt tevens over een productieplan-simulatietool voor het doorrekenen van productieplan-alternatieven. Er zijn namelijk altijd wel componenten met voorraadproblemen.

 
Tot slot kan de gebruiker allerlei (financiële) rapportages genereren m.b.t. de voorraad(verloop), bestellingen en leveringen, BOM, per leverancier, etc. Zie voor nadere informatie en meer schermvoorbeelden de
uitgebreide beschrijving.